Turisas (2008)

Doornroosje, Nijmegen
16 Maart 2008
Door: Michel

Heidevolk
De eerste folk-metalband die ik live aanschouwde was Heidevolk. Samen met Turisas de reden om naar Nijmegen te rijden. Op een zeer klein podium staat de band op elkaar gepropt, maar wat een perfect visitekaartje wordt daar afgegeven. Een ontzettend goed optreden, alles klinkt zoals het moet klinken. Verstaanbare zang, prima gitaarpartijen en dan die nummers met viool… schitterend. Het is gewoon jammer dat de band na alle bekende en een aantal nieuwe nummers plaats moet maken voor Norther.
Score: 3/5Turisas
Een prima begin dus. De eerste tournee van Turisas waarin ze headliner waren. Na de opwarmronde in de vorm van Heidevolk, kwam eerst een tegenvaller in de vorm van Norther, weliswaar speelt hier de frontman van Ensiferum een grote rol, maar deze band haalt het met de pure metal niet bij de folk-metal van Ensiferum.
Daarna zoals gezegd dus Turisas, na hun eerdere aanraking met Nederland waarbij ze hun accordeonist kwijt waren volgde nu een optreden waarbij de nieuwe accordeoniste geveld was door de griep. Maar zelfs met deze afgehakte arm wist dit strijdmonster nog een prima battle te leveren. Uiteraard waren ze gehandicapt en moest de playlist flink aangepast worden aan dit gemis. Er werd prima gespeeld. Soms een beetje langdradig door het gekletst van de zanger, maar dat mocht de pret niet drukken. Niet tevreden over het voorgeschotelde bier probeerde de zaal hem op een hilarisch hoogtepunt duidelijk te maken dat Hertog Jan de juiste keuze voor bier was. Of dit gelukt is…..
Een onvergetelijke avond.
Score: 3/5

Comments are closed.