Black Sails over Europe

Black Sails over Europe
Locatie: De Lantaarn, Hellendoorn
11 April 2009
Recensent: Michel

De promotietournee van Tyr en Alestorm doet Hellendoorn aan. Heidevolk is support act en dit deel van de tour gaat ook nog Adorned Brood mee.

Adorned Brood
Het spijt me voor de fans van deze band. Het is nu de derde keer dat ik deze band zien, en ik vond het niet erg dat het concert eerder begon dan de avond van te voren nog op de website van de Lantaarn te lezen was. Overigens vind ik dat een zeer slechte zaak.
Score: 0/5Heidevolk
Het bewijs dat Heidevolk een volwassen topband is geworden. Helaas zien we Heidevolk het podium betreden zonder Raemon, die vervangen wordt door een prima gitarist, wegens een rugblessure. Ondanks wat technische kuren met de zang is het toch een prima optreden en zit de stemming er al snel goed in. Ik blijf het schitterend vinden om in deze muziek vioolstukken in te bouwen en deze ook perfect uit te voeren op het podium. Als afsluiter wordt Vulgaris Magistralis gespeeld, een nummer dat op zo’n feestje altijd goed valt.
Score: 5/5Tyr
In tegenstelling tot de vorige tour van Tyr en Alestorm, mocht nu Tyr eerst. Ook dit optreden stond evenals dat in Arnhem weer als een huis. De teksten waren goed te verstaan (voor mij niet te begrijpen, maar toch). De enthousiast bassende troluitvoering van kabouter Plop, straalde ook deze avond weer zijn geestdrif uit op het publiek. De vol tatoes staande gitarist speelde wederom de sterren van de hemel en vierde zijn eigen feestje met een aantal fans die compleet uit hun dak gingen. Ook de nieuwe nummers “Northern star,” “Hold the heathen hammer high, “en “the northern gate” gingen er in als koek bij het publiek dat deze nieuwe nummers toch niet echt kende.
Score: 3/5Alestorm
Alestorm mocht dus dit keer afsluiten in tegenstelling tot de vorige tour. Evenals in Arnhem stond de band ook dit keer als een huis, of liever gezegd als een zegevieren piratenschip. Sla onmiddellijk alarm wanneer je deze zwarte zeilen aan de horizon ziet verdwijnen, maar ren niet weg. De sympathieke Schotten veroveren meteen je hart en de zaal. Technisch gezien valt er hier en daar best wel eens een steekje, maar deze band staat garant voor een groot feest. Ook hier waren uiteraard nummers te horen van de nieuwste CD.
Score: 3/5

Comments are closed.