De Kade 2009

De Kade, Zaandam
12 juni 2009

Grimhorde
Van Grimhorde moest ik helaas bijna het complete programma missen. Ik heb alleen van de laatste drie nummers mogen meegenieten. Met zeven man is het vrij druk op het podium. Gitaristen stonden er wat rustig bij maar dat kan komen door gebrek aan ruimte. De nummers die ik heb gezien vond ik erg goed. Pek en veren was naar eigen zeggen het enige dansbare nummer, maar daar werd door het publiek niet echt op gereageerd. Er werd liever gepit dan gedanst.
2/5Myrkvar
Myrkvar vond ik al erg getalenteerd, maar ze hebben zich live ook uitstekend bewezen. Niet alleen muzikaal maar ook in het contact met publiek. Het publiek was in het begin van het optreden wat rustig maar ging toch vrolijk het podium op toen Faber (Hrabnilaz, toetsenist) vertelde dat bij het volgende nummer een polonaise toch echt wel moest. Myrkvar is echt in stijl, zelfs hun namen komen uit de Germaanse mythologie. Het was echt een feest met Myrkvar. Een goede opwarmer voor Heidevolk.
3/5Heidevolk
Het duurde bij Heidevolk even voordat het echt kon beginnen, de drummer was nogal aan het bloeden. Maar nadat hij hersteld was kon het feest beginnen. Zeer enthousiaste band. Heidevolk is bekender en bestaat al langer dan bijvoorbeeld Myrkvar en dat is wel te merken. De teksten zijn bekender, maar ook wie geen enkele tekst van Heidevolk kent kan al snel mee zingen (lallen) met ‘Saksenland’ en natuurlijk Hulde aan de Kastelein. Dat ze trots zijn op Gelderland is te merken. Verder een goed gitaarspel en samenzang van de twee zangers, bij een aantal nummers ook goede vioolstukken te horen. Al met al een zeer geslaagde metal avond.
3/5

Comments are closed.