Heidenfest 2010

Heidenfest 2010

Heidenfest 2010
Tivoli, Utrecht
19 September 2010
Recensent: Michel

Het is weer tijd voor de Heidenfest tour, deze doet ook dit jaar weer Nederland aan en we besluiten om dit keer eens de tour in ons eigen land te bezoeken.
Rock the Nation heeft weer eens een mooie line-up neer weten te zetten, waarvan ik alleen de afsluiter niet helemaal begrijp. De overige bands zijn bij voorbaat al om je vingers bij af te likken.

Heidevolk
Voor wie nu nog niet door had dat Heidevolk geen bandje meer is: De band ging mee met de Heidenfest tour. Waarom in hemelsnaam als opener vraag ik me dan af. De band staat meteen als een huis. In het eerste nummer moet het geluid nog even bijgesteld worden, maar dat is ook lastig als je meteen voor een nagenoeg volle zaal staat (een zaal die spoedig daarna overigens helemaal vol zou lopen). Prima optreden dat begint met ‘Nehalennia’ en daarna alle “hits” aan elkaar schakeld om uiteindelijk met ‘Vulgaris Magistralis’ te eindigen. Publiek was zeer enthousiast en deed tot diep in de zaal volop mee. Klasse!
Score: 4/5Swashbuckle
Als tweede band van de avond Swashbuckle. Tja, wat moet je er van zeggen, je moet er van houden. Maar 1 ding kan deze band zeker en dat is een feestje bouwen. Er werd vanaf het podium flink gevraagd om lekker veel pits, stagedives e.d. De pits kwamen niet echt van de grond, maar het stagediven werd voor de rest van de avond een populaire bezigheid. Misschien niet zo heiden, maar wel fest.
Score: 3/5Equilibrium
Ook vanavond bewijst Equilibrium dat ze ook zonder Helge een prima performance neer kunnen zetten. Een klein puntje is het gebruik van samples waar ik niet zo van hou, maar verder een prima optreden.
Score: 3/5Ensiferum
Voor mij persoonlijk was de hoofdact van de avond Ensiferum. Voor mij nog steeds onbegrijpelijke redenen had men Twilight of the Gods als headliner geprogrammeerd, het zal wel promotiedoeleinden gediend hebben. Voor mij hadden ze de laatste band helemaal mogen vervangen en volgen mij waren meer mensen deze mening toegedaan, als ik zag hoe leeg de zaal liep na Ensiferum.
Het optreden van de Finnen stond ook dit keer als een huis, wat kunnen zij live spelen… Grote klasse. In 1 woord: Fantastisch.
Score: 5/5Twilight of the Gods
De zaal stroomt voor Twilight of the Gods al behoorlijk leeg, iets dat gedurende het optreden almaar doorzet. Een klein groepje fanatiekelingen blijft vooraan genieten. Maar de band slaagt er niet in om een groot deel van het publiek te boeien.

Comments are closed.