Heidevolk

heidevolkThe most important Dutch band @ Folk-metal.nl is without any doubt Heidevolk. In style with their heroic stories from Dutch soil, which are about a large part of Dutch history, the band sings in Dutch. This proud warriors of Gelre play the anthem of Gelre often in their shows. Their lyrics are about the Batavian, Frysians ands the warriors of Gelre in the medieval times. And also the gods which took care of our ancestors are praised in a lot of songs. With their two male singers Heidevolk has an unique style.
In 2010 the vocalists of Heidevolk contributed to “Na Moey Zemble” of Arkona. The band has earned a place between great bands like Eluveitie, Ensiferum and others. In 2010 they participate in the Heidenfesttour, and they played on many big metalfestival.
In 2013 singer Joris decides to leave the band.

De belangrijkste Nederlandse band in dit genre is toch wel Heidevolk. Helemaal in stijl van de hero├»sche verhalen van Nederlandse bodem die een breed deel van de historie beslaan zingt de band ook in het Nederlands. Als trotse Geldersche strijders is het Geldersch volkslied een van de stokpaardjes, verder gaan de verhalen over de strijd van de Bataven, de friezen tot de stoere daden van het Geldersch krijgsvolk in de middeleeuwen. Ook de Goden die in deze tijden over onze stoere voorouders waakten worden veelvuldig bezongen. Met hun twee zangers heeft Heidevolk zich een unieke stijl aangemeten. Zowel in samenzangnummers, zoals “Hulde aan de Kastelein”, als in ruige nummers zoals Het Wilde Heer komt de band goed tot zijn recht. Maar ook complexe nummers als Wodan Heerst worden niet geschuwd en hier blijkt dan ook deze Gelderse Strijders inmiddels door de wol geverfde muzikanten zijn, die ook technisch muzikaal hun mannetje staan. Wie is er bij het horen van Heidevolk nu niet trots op Gelderland. In 2010 zingen de zangers van Heidevolk hun steentje bij aan het nummer “Na Moey Zemble” van Arkona. In dit nummer zingen zangers van verschillende folk-metal bands in hun moerstaal een couplet. In 2010 brengt de band het beste album tot dan toe uit. Weer maakt de toch al populaire band een stap richting eeuwige roem. In 2010 doen deze helden naast vele grote festivals ook nog mee aan de Heidenfesttour, waarbij zij wederom half Europa afreizen.
In 2013 besluit zanger Joris om de band te verlaten.